Powered By Blogger

неделя, 27 април 2014 г.

Гласът на Критика №1

България е посредата в класацията за индекс на мизерията. Моля?

Какво ще рече това, че ние сме златната среда ли? Нито много добре, нито много зле? Мале ле, явно ще трябва да преоткрия светогледа си и да си направя операция на очите, защото цайсите май вече не ми вършат работа.
Да започнем от самата идея - класация за индекс на мизерията. Ко? Не знам за вас, но според мен или живееш в мизерия, или не. Явно това моето е някакакъв тип позитивистично мислене, без никаква съществена връзка с реалността, защото такъв индекс, както разбрахме си съществува и си действа. Какво излиза, че в целия свят има мизерия. Ми, много хубаво, така ще си станем още по-близки и ще имаме още една обща тема за разговор, освен озоновата дупка и глобалното затопляне. Значи, отивам аз в Сърбия и им казвам - о, здравейте како сте, вашата мизерия као е, еми мизерия, отговарят те свивайки рамене, след това почвам да им се плезя и да им се подигравам, че нашата мизерия е по-добра от тяхната и тяхната за нищо не става. Ха, ха! Русия най-вероятно ще завземат още по-голяма част от Украйна, защото пък на украинците не им трябва толкова много мизерия, а той СССР голям, няма да я усети много, много. Дайте да си направим и квоти за емисии на мизериите, като с газовите емисии и да правим алъш-вериш. По-мизерните държави ще продават мизерия на онези, които си нямат много, ще се развие нов бизнес, свежи пари ще влязат в икономиките, абе направо си е удар в десятката. Без такива глезотии вече - безработица, проституция, наркотици, оръжия - това вече не е нищо, започваме да играем на едро! Само трябва да се внимава с нашите политици, че те са направо виртуози в създаването на мизерии. Без да искат могат да направят така, че целият пазар на емисиите с мизерия да рухне, но пък вероятно търговията с мизерии ще е най-добре развиващата се част от българската икономика и с право ще се гордеем с нея.
И какво излиза в крайна сметка, че ние реално сме си много добре. При нас е мизерия, ама не много, достатъчно. Пък аз се чудя как може да сме толкова добре в България, а то защото направо цепим мизерията на две. Защото сме средно мизерна държава със средно мизерни хора, средно мизерни институции, средно мизерен живот и прочие. Мисля, че всички групово трябва да благодарим изключително на нашето, много и вечно мизерно народно събрание, което ни е отредило това почетно място в класирането. Аплодисменти, подайте им мека тоалетна хартия, моля.

П.С.
Последният да пусне водата!

П.П.С.
Имам съмнение, че правителствата в България всъщност работят на две места, защото им е трудно да се издържат, а и талантът им е прекалено голям. Според мен те ходят едно след друго да управляват и във Венецуела и там дават всичко от себе си, затова държавата е на първо място в индекса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар