Powered By Blogger

вторник, 10 юни 2014 г.

Моментът за ПРОТЕСТ е сега !!!



Какво чакате, а? Какво още трябва да се случи в тази държава? Колко деца още, а и не само, трябва да загинат; колко още за болните няма да има лекарства или ще са прекалено скъпи, а и несъществуващи в България; колко още лекарска некадърност трябва да понесем; ами безработица, безпаричие, (без)образование, мизерия и още, и още. Кажете де, колко? Това нормално ли е според Вас? Дори да не гледате телевизия или да не сте били в чужбина, или да не сте чували разкази за живота там, на Вас добре ли Ви е в държавата, в която съществувате? Ще ги оставите ли отново да се наговорят и да продължат да ни съсипват?

Не съм политолог, но смятам, че държавата ни е в институционален, политически, финансов и всякакъв друг колапс. Вие вероятно имате други наблюдения, ама аз имам чувството, че всичко се досрутва и ние ще трябва да понесем вече не само част, ами абсолютно цялата тежест, която не съм сигурен, че ще можем да понесем.

Възможно е да не съм прав, това е мое мнение, но не сте ли съгласни, че сега е моментът да изискаме всичко онова, което дори слепия вижда, че трябва незабавно да се промени в държавата ни?

Много добре знаете, че няма за кого да се гласува. Всички се доказаха колко са големи мухльовци и мислещи на дребно крадци, безмозъчни лъжци също и т.н. Да беше само липсата на мозък...ами те нямат и сърце! Няма какво да очакваме от тези хора нито има нови лица сред тях (истински политици), нито държавници. Това ще бъде поредното рутинно гласуване за парламент, в което няма да има грам смисъл, защото играчите продължават да са едни и същи, както и интересите им.

Затова Ви питам, Вие не сте глупави, имате поне някакви наблюдения за живота около Вас и вътре в семейството Ви, искате ли той да продължава така, както си е сега? В момента всички партии са слаби, имат кадрови, структурни, а поради евроизборите вероятно и финансови проблеми, нека ги хванем натясно сега. Хайде да ги доизцедим и да им метнем юздите, силата е в нас, ние сме много, а те са шепа хора с малко власт, а при очакваната #ОСТАВКА ще останат без никаква. Бъдещият служебен кабинет няма да го интересува (в по-голямата си част) чии интереси ще навреди, нека да го притиснем и да извоюваме, колкото можем победи. Те ще бъдат малки, лесни победи, но ще ни помогнат да натрупаме самочувствие, да се сплотим, да заработим като гражданско общество движено от общи интереси. Тогава след изборите, когато скръцнем със зъби и когато покажем, че няма да се задоволим с това, което е било досега, всички ще затреперят от Нас и никой не ще посмее да неглижира Нашия Глас.

ЕКСПЕРТНА инситуционална, образователна, здравна и съдебна реформа - затова трябва да се борим! Не се притеснявайте, експерти има, които даже не са покварени, чудно нали, но за да работят трябва да им осигурим среда и възможност за работа.

И искам да Ви припомня, че нали все пак най-много обичаме семейството си, себе си и родината си, това са причини заради, които си заслужава всичко.


http://dnes.dir.bg/izbori-2013/temite/tag_mnenie/-122244/mnenie/16851983

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар